معماری ویلا، خانه ای به یاد رستم(ساختار طرح در غالب ترکیب دو حجم مکعب مستطیل ساده و خالص شکل داده است)
معماری ویلا، خانه ای به یاد رستم
موقعیت : استان البرز ، کردان
دفتر معماری: دفتر معماری سهراب رفعت
معمار مسئول: سهراب رفعت
تیم طراحی: محمد رضا موحدی، نگین عسگری، محمد شوقی
تاریخ شروع و اتمام اجرا: ۱۳۹۱ – ۱۳۹۳
مساحت سایت پروژه: ۱۹۵۰ متر مربع
مساحت کل ساخته شده: ۲۵۰متر مربع ویلا + ۲۴۰ مترمربع خدماتی جمعاً ۴۹۰ متر مربع
نوع ساختمان: مسکونی
مهندس سازه: سلمان رستمی
مهندس تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: علی فرجی
اجرا : حسین گودرزی
مدیر اجرایی پروژه: سهراب رفعت
مهندس ناظر: امیر خسرو اردلان
پیمانکار: حسین گودرزی
عکاس: علی دقیق
جوایز: برنده رتبه اول گروه مسکونی تک واحدی مسابقه معمار سال ۱۳۹۳
متریال های اصلی: سیمان
ویلای خانه ای به یاد رستم، طرحی است مدرن که توسط سهراب رفعت ارائه شده و در کردان کرج قرار گرفته است. موقعیت سایت پلان پروژه بر اساس پتانسیل اسب سواری منطقه و علاقه کارفرما به اسب سواری انتخاب شده استو نام مجموعه، به یاد بود اولین اسب در گذشته ایشان،خانهای به یاد رستم، نامگذاری شده است.. خانه ای به یاد رستم در سایتی به مساحت ۱۹۵۰ متر واقع شده که در دو عرصه جداگانه طراحی و اجرا شده است. این عرصه ها شامل ۲۴۰ متر فضای خدماتی و ۲۵۰ متر زیربنای اصلی پروژه می باشد. این پروژه رتبه اول جایزه معمار ۱۳۹۳، در بخش ساختمان تک واحده مسکونی را کسب کرده است.
یکی از عوامل مشکل ساز در روند اجرای پروژه، آب های سطحی و چشمه های طبیعی بوده که باعث به وجود آمدن باتلاق و هدر رفتن آب بوده است. این مشکل با زه کشی صحیح و هدایت آب های زیرزمینی به آبنما، و ذخیره آن به عنوان آب مصرفی و آبیاری محوطه رفع شده است.بخشی از سایت پلان با متریال کفپوش بتنی (واش بتن) طراحی شده که ترکیب جالبی با چمن به وجود آورده است. طراحی کفپوش بتنی و ترکیب آن با چمن، یکی از اقدامات صحیح و مناسب در جهت استفاده از ذخیره آب در کل مجموعه می باشد. و مازاد آن توسط دو قنات ایجاد شده در زیرزمین برای استفاده به زمینهای پایین دست هدایت میشود.
بخش خدماتی به موازات دیوار شرقی (ورودی مجموعه) بنا شده است که شامل سرایداری، مطبخ، سوئیت مهمان، انبار، موتورخانه و محل نگهداری اسبها و علوفه میباشد که در ضمن سرویسدهی به مجموعه در حداقل سطح اشغال ممکن، مقابل همسایگان و گذر موجود جهت کاهش اشراف همسایگان و عابران به درون مجموعه نیز عمل مینماید.
ویلای اصلی در قسمت میانی زمین قرار گرفته که پشت به بخش خدماتی طراحی شده تا خواست کارفرما مبنی بر جداسازی ایندو قسمت از یکدیگر خصوصاً قسمت استخر بدون ایجاد حصار در زمین میسرگردد. بدین صورت رفت و آمدهای معمول از جمله امور تاسیساتی و یا خدماتی همچون آشپزی و رسیدگی به اسبها و … خللی در خلوت ساکنان و استفاده از قسمت خصوصی نخواهد داشت.
از دیگر عواملی که هم به لحاظ خواست کارفرما و هم شرایط حاکم بر موقعیت مکانی در شکلگیری ساختار طرح تاثیرگذار بوده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دید و منظره بکر طبیعت کوهستانی که ارتباط بصری بیپرده و صریحی را طلب میکرد.
امکان دسترسی مستقیم میان خوابها و استخر
ایجاد محرمیت و امنیت حسی و فیزیکی که ضمن داشتن ارتباط ملموس با طبیعت اطراف بایستی امنیت خاطر کاربران را تامین نماید.
جاگیری فضای عمومی در طبقه بالا به دلیل بهرهمندی هر چه بیشتر از مناظر اطراف
استفاده از حداقل سطح اشغال بناها برای بهرهوری از حداکثر فضای سبز موجود
تاکید بر سادگی و خلوص در بافتها و جنسیتها
زمان کوتاه ساخت با توجه به شرایط محیطی و نیاز کارفرما جهت بهرهبرداری سریع و همچنین رعایت جوانب اقتصادی ساخت
مجموعه عوامل مذکور، ساختار طرح را در غالب ترکیب دو حجم مکعب مستطیل ساده و خالص شکل داده است که بتواند پاسخگوی تمامی نیازهای پروژه باشد.