مرکز تجاری( سرزمین رویاها اصفهان)

طراحی مرکز تجاری سرزمین رویاها اصفهان-فرشاد مهدی زاده

مشخصات عمومی مرکز تجاری سرزمین رویاها اصفهان

معمار: فرشاد مهدی زاده، رها اشرفی

تیم پروژه: ماندانا تنباکوئی، محمدرضا حورجندی، سارا رحیمی، سیاوش ساجد، عالیه نادری، علیرضا شجاع‌خانی، شیلا ضیائی

موقعیت: ایران ، اصفهان

کارفرما: شهرداری اصفهان، توسعه مسکن اصفهان

کاربری: چند منظوره

مساحت:۵۰۰۰۰ متر مربع

تعریف کلی مرکز تجاری سرزمین رویا ها اصفهان

یکی از خلاق ترین معماران جوان ایران به نام فرشاد مهدی زاده  به همراه تیم خلاق خود برنده مسابقه طراحی نمای مرکز تجاری شهر رویاها در اصفهان شدند.اسکلت بتنی این ساختمان، در بستر خود، در مجاورت سه کاربری مهم است که شخصیت‌های متفاوتی به سه جبهه مجموعه خواهند داد: شخصیت بازی و سرگرمی در مجاورت شهر بازی، شخصیت تبلیغاتی در مجاورت ورودی و بزرگراه، و شخصیت تشریفاتی در مجاورت هتل‌ها.

در ابتدا، طراحی نما این پروژه در نظر داوران، به عنوان راهبردی غلط تلقی شد، چرا که شروع پروژه با پیش‌فرض طراحی نما برای مجموعه‌ای تجاری که اصولاً پروژه‌ای درون‌گراست، باعث ایجاد مرز و قطع شدن ارتباط درون و بیرون پروژه می‌شود و کلاً راهبرد مناسبی برای پاسخ به مسائل درون پروژه نیست. از طرف دیگر، به خاطر مجاورت پروژه با شهر بازی، درگیری مجموعه تجاری با بستر خود (شهر رویاها) هدف اصلی طراحی قرار گرفت، چرا که این ارتباط می‌تواند ارزش افزوده دوطرفه به همراه داشته باشد. بنابراین، فضای پارکینگ بین شهر بازی و مجموعه تجاری حذف شده و به جای آن پلازا قرار می‌گیرد.

ایده اصلی طراحی این مجموعه

تمرکز بر روی سازه موجود و بهره‌گیری از پتانسیل‌های آن، جهت پاسخ‌گویی به نیازها و برنامه عملکردى مجموعه جدید است. بنابراین، طراحی با توجه به سلول بنیادی سازه موجود (مدول ۶ در ۶) شروع می‌شود و سازه موجود به مجموعه‌ای از مدول‌های جعبه‌ای تبدیل شده که بر اساس برنامه عملکردی و نیازهای مجموعه رشد کرده است. رشد و تکثیر فرکتالی مدول‌های جعبه‌ای، فضای داخل و خارج را نظام‌دهی کرده و باعث به وجود آمدن تراس‌ها و سطوح افقی شده است که از طرفی پلازا را به بام مجموعه متصل می‌کند و از طرف دیگر، باعث درهم‌آمیختگی درون و بیرون مجموعه شده است؛ آمیزش درون و بیرون باعث حرکت بهتر مردم و فعال شدن تمامی سطوح تجاری در مجموعه خواهد شد.

پلازای بیرونی که در بردارنده بخش سرگرمی است، به عنوان یک فضای بینابین عمل می‌کند که شامل مجموعه‌ای از کافه‌ها، رستوران‌ها، گالری‌ها و فضاها و تراس‌های باز و بسته است که به نوعی زندگی بر روی نما (نمای قابل سکونت) را امکان پذیر می‌سازد.

با ما همراه باشید.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.