طراحی نمای متحرک (ساختمان مسکونی اندرزگو)

ساختمان مسکونی اندرزگو، دفتر معماری آینه

آدرس: تهران

شرکت مشاوره: دفتر معماری آینه

معماران مسئول: علی دهقانی، علی سلطانی، عاطفه کرباسی

تاریخ: ۱۳۹۴

مساحت زمین: ۲۱۵ مترمربع

مساحت ساخته شده: ۱۱۳۶ مترمربع

نوع پروژه: مسکونی

گرافیک: علی کرباسی

عکاس: فرشید نصرآبادی، عکاسی معماری آذر

فینالیست جایزه معمار در بخش مسکونی سال ۱۳۹۴

  

ساختمان مسکونی اندرزگو به مساحت هر واحد ۲۱۵ متر مربع در پنج واحد طراحی شده است که هر واحد دارای ۳ اتاق خواب می باشد ، در طبقه همکف پارکینگ ، حیاط ، ورودی و انبارها قرار گرفته اند ، همچنین تاسیسات و فضایی برای فعالیت های ورزشی نیز در زیرزمین قرار دارد .فضاهای داخلی و نمای خارجی ساختمان به سادگی و به دور از پیچیدگی طراحی شده اند زیرا ساختمان در کوچه ای باریک قرار دارد و ساختمان های مجاور به صورت نا منظم از مصالح و ارتفاع های متفاوت ساخته شده اند .

فضاهای عمومی واحد ها در بخش جنوبی ساختمان برای استفاده از نور روز قرار دارند ، فضاهای خصوصی در سمت شمالی جایگذاری شده اند ، علاوه بر آن در بخش شمالی برای شکل دادن به پاسیو و استفاده از نور روز ، حفره ای در حجم ایجاد شده است . پس  نور بین فضاهای عمومی و خصوصی دائما در حال گردش است. و در تمام روز نور طبیعی در فضای داخلی موجود است.

در طراحی فضاهای داخلی و نمای پروژه، استراتژی ما در درجه اول تکیه  بر سادگی و اجتناب از ارائه پیچیدگی ها بوده است. این ساختمان در کوچه ای باریک واقع شده است، که در آن ساختمان های مجاور آشفتگی بصری از هر لحاظ دارند،چه از نظر مصالح و چه از نظر ارتفاع . با توجه به مقررات شهری، ما مجاز به استفاده از کنسول درنمای ساختمان بودیم، اما نگرانی های ما در طراحی نمای ساختمان عدم اخلال در بافت شهری بود، که در همین راستا در نمای ساختمان از سنگ های گرانیت بدون جلا به رنگ خاکستری استفاده شده است ، سنگ ها برش داده شده و در کنار هم قرار گرفته اند و ظاهری خنثی به ساختمان بخشیده اند که آرامش بصری برای کوچه به وجود آورده و علاوه بر آن به کاهش هزینه های پروژه کمک کرده است و طراحی رامقرون به صرفه ساخته است.

با برش سنگ گرانیت بدون ساب و روی هم گذاشتن آن بافت و رنگ خاکستری مورد نیاز را تامین کردیم و به نمای خنثی و بدون فرمی رسیدیم  که به آرامش بصری کوچه کمک می کند.این کارازنظراقتصادی هم کمک زیادی به پروژه کرد.برای تامین هدف بعدی وایجاد کیفیت درفضاهای داخلی حجم های شفافی رابه عمق سطح ایجاد شده و نما نفوذ دادیم و تراسهایی را در طبقات نه به شکل معمول سرتاسری در نما بلکه به شکل فضاهای شفافی که درون فضاهای پروژه قرار می گیرد ایجاد کردیم.این تراس یا حیاط ها در طبقات روی هم قرار نمی گیرند و در هر طبقه با توجه به دید و ارتباط با فضای بیرون و نیاز کاربران جانمایی شده اند.در برخی از طبقات در کناره ها و در برخی دیگر وظیفه جدا کردن آشپزخانه از سالن پذیرایی را به گونه ای به عهده دارند و نیز می توانند به محل مناسبی برای نگهداری گیاهان و برخی عملکردهای فرعی آشپزخانه بدل شوند.

سطح سنگی نما نیز در برخی از طبقات همراه با حیاطها به درود فضاهای داخلی نفوذ می کند. زمین پروژه کمی به سمت غرب چرخیده است و نور مزاحم غرب در تابستان باید کنتر ل می شد و همچنین برای محرمیت این حیاط ها باید فکری می شد، روی سطوح شفاف نما و نیز این حیاط ها پوسته متحرکی از جنس چوب با هندسه و شکل کاملا هماهنگ با پوسته سنگی نمای ساختمان ایجاد کردیم که قابلیت باز و بسته شدن در زمان ها مختلف و کنترل نورهای مزاحم و دید را دارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.