طراحی ساختمان اداری تجاری فرمانیه

ساختمان اداری تجاری فرمانیه

معماری : دفتر معماری علیدوست و همکاران

موقعیت: ایران، تهران

معماران مسئول: شهاب علیدوست، سونا افتخار اعظم

تیم طراحی: حمیده رئوف زاده، سنهد محدث، پریسا سلطانی، بهناز بهبهانی، حمید بختیاری، قاسم نائیجی، فاطمه ابراهیمی، نیلوفر محتاط

متراژ: ۳۰۰۰ مترمربع

سال: ۱۳۹۶

معمار دستیار: امیر نیک نفس

از زبان معمار: وضعیت پروژه در یکی از خیابان های اصلی تهران از لحاظ عملکرد اداری و تجاری شکل گرفته است. یکی از نگرانی ‌های طراحی این پروژه ایجاد تعادل بین نمای طبقه تجاری و طبقات اداری می باشد، و همچنین توجه به بافت شهری و طبیعت سبز و متفاوت این ناحیه از شهر تهران.

از آنجا که ارزش اموال تجاری در این منطقه از تهران بالا می باشد، به منظور به حداکثر رساندن مساحت و میدان دید ساختمان، تمام نماجلویی آن برای واحد تجاری طراحی شد و در پشت ساختمان لابی ورودی اداری با دسترسی جداگانه، به طبقات اداری اختصاص داده شد. با توجه به این که دو واحد با مساحتی تقریبا یکسان در هر طبقه طراحی شده اند، ترکیب بندی آسانسور و راه پله به گونه ای طراحی شد که هر یک از دو واحد هم از سمت شمال و هم جنوب روشنایی و دید به بیرون داشته باشد.

کاربرد های مجزای این ساختمان نیازمند نوعی از سیستم های خنک کننده و حرارت زا بود که به طور کامل از یکدیگر جدا باشند. با این پیش‌فرض و پس از مشاوره با مشاوران مربوطه، سیستم خنک کننده این مجموعه با ترکیبی از چیلرهای هوای فشرده و سیستم گرمایشی با موتور حرارتی مرکزی در نظر گرفته شد.

در روند طراحی این ساختمان، باید برای واحد تجاری ساختمان در طبقه همکف از نمایی استفاده می شود که حداکثر دید از بیرون به داخل و بالعکس فراهم شود. در راستای این فرآیند و برای رعایت پیوستگی نما، تصمیم بر این شد که برای طبقات بالاتر یعنی طبقات اداری از نمایی استفاده شود که هماهنگی با نمای طبقه همکف داشته باشد و به این منظور از صفحات آلومینیومی استفاده شد که متحرک و پویا هستند. یعنی می توان نمای ساختمان را بست و یا باز نمود. بواسطه این صفحات آلومینیومی باز شونده می توان کنترل خوبی بر نور خورشید داشت و در مواقع نیاز نمای ساخنمان را بست و در هنگام ضرورت برای استفاده از نور خورشید آن را باز نمود.

حضور درختان در خیابان فرمانیه و زمین های اطراف پروژه، منجر به ایده استفاده از تصویر درختان به شکلی انتزاعی در صفحات آلومینیومی شد، و بخش بندی و تکه تکه کردن صفحات به گونه‌ ای انجام شد که وقتی بخش‌ های کنار هم به یکدیگر نزدیک می شوند، فضاهای خالی بین آن ها تصویری از برگ ها و تنه درختان را در ذهن بیننده مجسم کند.

طبق اطلاعات فوق، ساختمان تجاری و اداری فرمانیه به شکلی یکپارچه، شفاف، آمیخته شده با محیط اطراف خود، و همچنین با الهام از محیط و استفاده از تصاویر آن در پوسته دوم نما، طراحی شده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.