طراحی بی نظیر ساختمان مسکونی سیپان

مشخصات عمومی مجتمع مسکونی سیپان

موقعیت: جمشیدیه، تهران، ایران

معماران: عباس ریاحی فرد، فریناز رضوی نیکو

دفتر معماری: ری را استدیو

تاریخ: ۱۳۹۳

مساحت زمین:۱۶۰۰مترمربع

مساحت زیر بنا: ۱۲،۶۰۰ مترمربع

وضعیت: ساخته شده

کارفرما: محسن بهفر، علی شهلاوی، محسن صادقی

همکاران طراحی: علی عاشوری، اشکان باقری اقدم، سعید بامدادی، مهدی یعقوبیان

کنترل پروژه: حامد تابش، پدرام برازجانی

مشاور سازه: کامران ادراکی

مشاور تاسیسات: شرکت آزمایش و همکاران

مدیریت اجرا: علی شهلاوی

تیم اجرا: آیدین خضرلوزاده،حمید پازوکی،کیوان زرگر،پیام ایران طلب،سعید سوزنچی،مجیب برگچی نژاد،احسان افتخاریان

نظارت: شرکت طرح و ساخت ری را (بهداد تک سخن، علی عاشوری، محمد موسوی(

عکاس: پرهام تقی اف، مهدی کلاهی

ﺟﻮاﻳﺰ: رﺗﺒﻪ دوم ﮔﺮوه مسکونی آپارتمانی جایزه ﻣﻌﻤﺎر ۱۳۹۳

هدف طراحی پروژه ۱۰ طبقه که در سال ۹۰به ما محول شد ، ایجاد حجمی یکپارچه و منسجم بود.

ایده اولیه طراحی، سازماندهی فضاها بوده است. به عنوان مثال:اتاق خواب های خصوصی در گوشه های پلان ها واقع شده اند تا فضاهای عمومی در مرکز و قسمت نورگیربنا قرار گیرند. روند طراحی کالبد ساختمان هم از همین قانون تبعیت کرده است. فضاهای عمومی و پر رفت و آمد دارای بازشوهای بزرگ تر می باشد. البته طرح های موجود با رعایت حریم خصوصی به وجود آمد اند.

در طراحی از فرم یا تزئینات معماری سنتی استفاده نشده بلکه از ایده وحدت در کثرت الها م گرفته شده است.در معماری گذشته استفاده از یک مدول و گسترش آن در مقیاس های متفاوت در عناصر مختلف بنا مشهود بود،در طراحی این ساختمان نیز از این ایده استفاده شده است و سعی شده از تنوع مصالح کاسته و از مصالح طبیعی سنگ و چوب دربخش های مختلف استفاده شود.سنگ عمدتا نماد معماری کلاسیک شناخته می شود،سعی ما این بود تا این قانون را تغییر و نشان بدهیم چگونه از این ماده طبیعی و قدیمی می توان بیانی نو ارائه داد.

ایجاد سرزندگی فضایی، تنوع‌بخشی و در نتیجه، افزایش کیفیت و بازدهی فضاهای مشاع، از دیگر اهداف مهم طراحی بود. در این راستا، دواستخربرای مجموعه در نظر گرفته شد: استخر روباز در بام و استخر سرپوشیده در زیرزمین. موقعیت جغرافیایی و ارتفاع موقعیت زمین، چشم‌انداز زیبایی را در بام به کل شهر در جبهه جنوبی و نیز به کوه‌های رشته‌کوه البرز در جبهه شمالی و نیز باغات اطراف مهیا می‌کند. لبه‌های جنوبی و شرقی بام نیز آزاد شده‌اند و دید گسترده‌تری را مهیا می‌کنند. همچنین فضای سبز در بام ادامه یافته و بام به فضایی دلپذیر برای فعالیت‌های ورزشی و تفریحی ساکنین تبدیل شده است. در بافت شهری فشرده تهران که سطوح فضای سبز روز به روز کاهش می‌یابد، استفاده از فضای مرده و بلااستفاده بام می‌تواند راه‌حل مناسبی در جهت جبران این کمبود باشد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.