طراحی بینظیر رستوران کانکریت

طراحی و معماری رستوران کانکریت، حامد بدری احمدی

نام: رستوران کانکریت/
آدرس: لواسان، تهران/
شرکت مشاور: دفتر معماری بوژگان
معمار مسئول: حامد بدری احمدی /
تیم طراحی: ندا وزیری، فاطمه شریعتی، پرستو پیرای، هانیه صفری، کاوه دادگر/
تاریخ: ۱۳۹۵ – ۱۳۹۶/
مساحت زمین: ۷۶۶ مترمربع/
مساحت ساخته شده: ۵۴۰ مترمربع/
نوع: رستوران/
مشاور سازه: سیاوش صدیقی/
تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: آرش مجابی/
مدیر اجرایی: محمد ضوئی/
نظارت: حامد بدری احمدی/
طراح سه بعدی: کاوه دادگر/
گرافیست: مانا قابوسی/
ماکت ساز: مینا رحیم پور /
کارفرما: محمد ضوئی/
عکاسان: علی دقیق، استودیو دید/
مصالح: بتن /
اعتبارات:
– فینالیست جایزه معمار در بخش عمومی، سال ۱۳۹۶
– شورتلیست جایزه معماری خاور میانه در بخش پروژه های تفریحی و اقامتی
– برنده بیست و ششمین دوره جایزه جامعه جهانی معماری از نگاه داوران و اعضا

با توجه به ایده معماری پروژه که بخشی از حجم ساختمان از زمین بالا آمده و بدون وجود هیچ نقطه ی اتکای مستقیمی بر زمین، در دو جهت عرضی و طولی تغییر شکل داده و از زمین فاصله می گیرد، مهمترین چالش طراحی سازه، ایجاد یک سیستم و پیکربندی کلی برای سازه بوده است که پایداری بخش بیرون زده ساختمان را در تعادل با بخش اصلی ساختمان تامین نماید. به منظور تامین ملاحظات معماری و حذف تیر و آویز از زیر سقف و ایجاد یک سقف مسطح متکی بر دیوارها، سیستم سازهای از نوع دیوار باربر برشی بتن مسلح و سقفها از نوع پس تنیده در نظر گرفته شده است.

و همچنین سعی شده است تا معماری را در دل سازه قرار دهند . به این منظور سازه ساختمان و تاسیسات مکانیکی به کار رفته در پروژه به صورت اکسپوز مورد استفاده قرار گرفت. در واقع یکی از اهداف پروژه، نمایش نقش پر رنگ سازه در ساختمان بود.

همچنین به دلیل بودجه محدود که پیش تر ذکر شد، عناصر و متریال های گران از روند طراحی حذف شدند.

با افزودن عناصری چون شیشه، سرامیک کف و المان های تاسیساتی، کلیات پروژه شکل گرفت. در این میان و در قاب ورودی شکل گرفته برای تلطیف و افزودن مقیاس انسانی به ورودی، از کاشی های دست ساز رنگی استفاده شد و تصویر حجم به هوا بر خاسته بر روی زمین، به حوض آب تبدیل شد.

پروژه رستوران لواسان در سه سطح تعریف شد. سطح منفی یک که فضاهای خدماتی نظیر آشپزخانه و فضای پرسنل سرویس عمومی رستوران در آن پیش بینی شده است. سطح همکف، سالن اصلی رستوران است و سطح نیم طبقه که فضای پذیرایی است. تلاش شد سیرکولاسیون علاوه بر کمک به کارکرد درست عملکردها و حفظ استانداردهای یک رستوران، خود بخشی از تجربه حضور در رستوران شود و به عنصری پررنگ در آن بدل گردد.

از زبان معمار پروژه: در واقع ما یک هدف ساده داشتیم: طراحی رستورانی در بلوار اصلی لواسان با بودجه محدود. بررسی اولیه سایت پروژه ما را به این نتیجه رساند که ضلع شمال شرقی ساختمان را بچرخانیم. این نتیجه ای بود که در پاسخ به ترافیک خیابان اصلی حاصل شد. در نهایت ورودی رستوران به درون کوچه مجاور منتقل شد و با این طرح و فکر، ما به یکی از مقاصد خود رسیدیم و مشتری برای ورود به رستوران می بایست پیرامون ساختمان بچرخد.

     

     

    

    

    

  پلان ها، نقشه ها و دیارگرام ها

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.