طراحی بینظیر دفتر مرکزی فانتونی
دفتر مرکزی فانتونی، تهران
نام: دفتر مرکزی فانتونی /
آدرس: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد/
شرکت مشاور: معماران پوست سوم /
معماران مسئول: سمانه قاسمپور، امیر قاسمپور/
تاریخ: ۱۳۹۵/
مساحت زمین: ۳۴۰ مترمربع/
مساحت ساخته شده: ۱۸۰ مترمربع/
نوع: اداری/
مشاور سازه: حمید رجبی/
تاسیسات مکانیکی: بهزاد نظری/
تاسیسات الکتریکی: حمید احمدبیگی/
نورپردازی: گروه دایا – فلاست/
شرکت سازنده: گروه آوانگارد/
مدیراجرایی: فرزین خسروطبع/
تیم اجرا: رضا قره داغی/
نظارت: امیر قاسمپور/
مصالح: سنگ دکتون، وود پلاست، شیشه /
کارفرما: شرکت صادر نما/
عکاس: استودیو دید /
جایزه:
رتبه دوم دهمین دوره جایزه معماری داخلی ایران، برگزار کننده مجله معماری و ساختمان، ۱۳۹۶/
فینالیست جایزه معماری خاورمیانه در بخش پروژه تجاری، ۲۰۱۷
فینالیست جایزه معمار، برگزارکننده مجله معمار، ۱۳۹۶
این دفتر اداری، توسط گروه معماری پوست سوم طراحی و اجرا شده است و کارفرمای پروژه شرکت ساختمان صادرنما می باشد.
موقعیت و محل قرارگیری سایت پروژه، دارای ویژگی های منحصربفردی بود که تمرکز بر روی این ویژگی های خاص یکی از اولویت های اصلی در زمان طراحی بود.قرارگیری پروژه در طبقه آخر ساختمان میرعماد و در اختیار داشتن فضای تراس و بام معادل فضای بسته و موقعیت ممتاز ساختمان به لحاظ همسایگی و مجاورت با فضاهای شهری (مصلای تهران ، پارک میرعماد) از ویژگی های خاص پروژه بود.
این تراس بزرگ بر فراز ساختمان شانس بسیار بزرگی بود که به معمار، قابلیت های زیادی برای طراحی می داد.
افزایش کیفیت فضاهای داخلی و خارجی با ترکیب با یکدیگر و تقویت کیفیت فضایی، نتیجه ایده اصلی حاکم بر پروژه طراحی دفتر اداری شرکت فانتونی است. یکی از راه های تقویت این ارتباط، امتداد خط دید کاربران پروژه و قرارگیری مجازی آنها در فضای بام است. در این راستا پروژه در مقطع تعریف می شود و با امتداد میز کارکنان به فضای باز و تعریف تراز فضای سبز در خط دید آنها بر ایده پروژه تاکید می گردد.
این پروژه با تعریف پنجره های پانوراما و گسترده در فضای داخلی دفتر، سعی در شکل گیری فضای شفاف داخلی و با پرداخت و طراحی فضای بام (تراس) سعی در تقویت ارتباط میان این دو فضا و گسترش عملکردهای داخل به خارج از پروژه داشته است. اساس ایده در طرح فضاهای داخلی پروژه تعریف فریم ها و تفکیک عملکردها با تاکید بر آنهاست . فریم هایی که به دو صورت حجمی و جداره ایی تعریف می شوند و در تعریف حجمی فضاهای میانی چون راهرو، اتاق انتظار و مانند این و در تعریف جداره ایی قاب بازشوها و دسترسی به فضاهای باز را شکل می دهند.
در طرح دفتر فانتونی افزایش کیفیت فضای کار کارمندان و بهره برداری از فضای بام برای دستیابی به این هدف ، مورد توجه قرار داشت. تعریف فضای گفتگو و تعامل برای مجموعه با در نظر داشتن قابلیت های پروژه امکانپذیر گشت. تعریف فضاهای سبز در بام نیز با توجه به چندین نکته صورت می گیرد، یکی در راستای تاکید بر ایده اصلی امتداد فضای داخل به خارج در تراز خط دید کاربران شکل می گیرد، دیگر اینکه به صورت نقاطی سبز در فضای باز تعریف می شود تا دید پیوسته ایی که از داخل دفتر به بام ایجاد گردیده، از بام به شهر امتداد یابد و در نهایت در بخش هایی از بام که دارای نور نامناسب و یا دید نامطلوب به اطراف می باشد، فضای سبز چون دیواره ایی کیفی به منظور کنترل عوامل نامطلوب عمل می نماید.
پلان، دیاگرام، سکشن ها و …