طراحی با استفاده از اشکال هندسی در نما با متریال آجر(ساختمان مسکونی سایه پود)

 ساختمان مسکونی سایه پود، فائزه هادیان، نمای آجری

معماری: دفتر معماری تچرا (فائزه هادیان)

مهندس سازه: امیر شرافتمند، سیاوش کریمی

پیمانکار: دفتر معماری تچرا

موقعیت پروژه: ایران، تهران

مساحت: ۱۳۴۰ مترمربع

سال ساخت: ۱۳۹۵

همکاران طراحی: فائزه هادیان، ایمان درخشان

تاسیسات مکانیکی: مهار سازه پویش

عکاس: پرهام تقی‌اف، منیره تفرشی

آپارتمان مسکونی سایه پود در یک منطقه متوسط در تهران واقع شده است. این پروژه مسکونی در ۵ طبقه و با ده واحد مسکونی به بهره برداری رسیده است. معمار پروژه با توجه به ورود به عرصه مدرن و دور شدن معماران از عناصر تشکیل دهنده سازه ، سعی در بازتولید برخی از مفاهیم بنیادی دارد.

چالش اصلی در شروع طراحی آپارتمان مسکونی، محدودیت پیاده سازی ایده های موثر در پروژه و طراحی برخی جزئیات بعد از اجرای ساختار بود. با این وجود، در فرآیند طراحی پروژه، بین خواسته های کارفرما، ایده اصلی در طراحی و مسائل مربوط به مشارکت ساخت تعادلی به وجود آمد که موجب ایجاد تغییرات روی پلان و دیگر عناصر شد. در نهایت ساختمان ساخته شد.

این پروژه پیوستگی را در همه قسمت ها بوجود آورده و بین خطوط و زوایای طراحی هم زبانی ایجاد کرد. اهمیت فعلی ارزش زمین، تعداد تراس ها و سایه روشن های منظر شهری را کاهش داده است. از این رو به جهت جبران این خلأ، بعد سوم را در نما برای خلق سطح عمیق در پیکره خارجی ایجاد کردیم.

در طراحی فرم آپارتمان مسکونی مدرن، سطح مورد نیاز باید یکپارچه و بدون بریدگی باشد. با استفاده از اوریگامی، ظاهر سه بعدی از طریق تا شدن سطح دو بعدی حاصل شد. حجم سه بعدی بدون اضافه شدن حجم خارجی و تنها از طریق خلق بافت جدید، چیدمان خلاقانه و بدنه متشکل از پیکسل های کوچک به دست آمد. این عناصر با ایجاد “نور و سایه” نما را به نوعی از ساختار تغییر داده که سایه ها تار و پودش را تشکیل داده اند.

ما آجر، این متریال غیر گران را به عنوان عنصر اصلی تشکیل دهنده نما انتخاب کردیم چرا که به عنوان مصالح پیکسلی در نظر گرفته شده در طراحی، مورد استفاده قرار گیرد و همچنین با بافت منظفه هم هماهنگی بیشتری دارد.

با توجه به تعداد طبقات، بیشترین آلودگی بصری در طبقات میانی وجود دارد؛ بنابراین تراکم نقاط و گره های اصلی پلان را در این طبفات در نظر گرفتیم و پلان اصلی را با توجه به هندسه کلی و سازگاری آن با هر طبقه بسط دادیم. پوسته مشبک نما با فضاهای داخلی از طریق فیلتر کردن نور و آلودگی بصری ارتباط برقرار کرده و محرمیت را حفظ می کند. برای اینکه کمبود نور ایجاد شده توسط پوسته آجری جبران شود، در ابعاد و اندازه پنجره ها تغییراتی اعمال کردیم.

قاب پنجره ها یکی از خصوصیات ناب در طراحی این ساختمان محسوب می شود به گونه ای که مناظر بصری متنوعی از شهر را برای ناظر به وجود می آورد.در قسمت جنوبی سایت، جداره سبزی طراحی شده است تا به عنوان مکان ارتیاطی افراد پیاده در نظر گرفته شود و با سایه اندازی، زیبایی بوجود آورد.

با توجه به پیچیدگی طراحی، برای چیدمان غیرمعمول آجرها مدل های شبیه سازی شده و هندسی را پیش از اجرا آموزش دادیم. آجرها توسط رشته های فلزی قرار داده شدند. این پروژه به دلیل خشکه چینی آجرها و در برخی موارد دوخته شدن آجرها به ساختار اصلی در شکاف و فرورفتگی ها، نسبت به پروژه های مشابه متمایز است. مشکل بار اضافی ساختمان هم از طریق توزیع آن در طبقات مختلف حل شده است.

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.