ساختمان مسکونی روزن (عباس ریاحی فرد، فری ناز رضوی نیکو)

طراحی بی نظیر ساختمان مسکونی روزن

موقعیت: ایران، تهران، زعفرانیه، کوچه کوهرنگ

شرکت معماری: شرکت طرح و ساخت ری را

طراحی معماری: عباس ریاحی فرد، فری ناز رضوی نیکو

سال : ۱۳۹۱ – ۱۳۹۵

تیم طراحی: یاسر کریمیان، نوید نصرا…زاده، حمید رضا گذریان، محمد قلی پور، شهرزاد پوش فام، پریسا پورشهراب، ابراهیم روستایی

تیم تهیه نقشه های اجرائی: محمود عباسی، یاسر کریمیان، نوید نصرا…زاده ، حامد تابش، ریحانه رضائی، مینا وکیلی، عاطفه لطف اللهی، زهرا حدادیان

مساحت زمین: ۱۰۵۰ مترمربع

مساحت ساخته شده: ۳۵۸۰ مترمربع

مهندس سازه: کامران ادراکی

تاسیسات الکتریکی: رضا توکلی

تاسیسات مکانیکی: شرکت مک تل (محمد بهارستان)

مدیریت اجرا: ابراهیم حسین پور، امیرنیلفروشان

تیم اجرا: امیر نیلفروشان، موسی خوش جمال ، مرتضی زارع پور، محمد ابریشم کار، ابراهیم فولادین ،وحید بهتوئی ، جواد مدنی، پدرام برازجانی

عکاسان: پرهام تقی اف، علی دقیق، مهدی کلاهی

جوایز: رتبه اول جایزه معمار در بخش مسکونی آپارتمانی، سال ۱۳۹۵

شرح متن ارائه شده توسط معماران این پروژه: ساختمان روزن(Rowzan) یک پروژه مسکونی خصوصی در ۷ طبقه، شامل یک واحد تریبلکس و ۲ واحد مجزا میباشد. سایت و زمین پروژه در منطقه زعفرانه در شمال شهر تهران واقع شده است. زمین دارای شیب تندی است که از شمال به جنوب تا ۱۶متر متغییر می باشد. این شیب چشم انداز نمای شهری را تضمین می کند.

در بخش جنوبی ساختمان روزن، حیاط و رمپی مارپیچ است که خیابان را به پارکینگ و دو واحد مسکونی بخش میانی متصل می‌کند؛ همچنین در بخش شمالی ساختمان با دسترسی از گذر، به لابی ساختمان و واحد تریپلکس اختصاص داده شده است.

در ضلع شمالی ساختمان روزن، با توجه به آلودگی صوتی ناشی از مجاورت با اردوگاه شهید چمران و اشرف از پوسته دوم استفاده شده است. ایده پروژه، پوسته‌ای یکپارچه از بتن سفید با حفره‌های بیضی شکل متاثر از سیرکولاسیون داخلی پروژه و محدود کردن دید بیرون به داخل است که خود دلیلی بر درون‌گرایی و حفظ حریم خصوصی می‌باشد.

فضای بین دو پوسته از بر شمال، امکان ایجاد یک نورگیر و حیاط خلوت خصوصی پدید آورده که نور را از طریق حفره‌ها و نورگیر بالا به صورتی سازماندهی شده به داخل هدایت می‌کند و فضای دلنشین آرامش بخشی در بدو ورود به ساختمان پدید می‌آورد.

فضای بین دو پوسته از بر شمال، امکان ایجاد یک نورگیر و حیاط خلوت خصوصی پدید آورده که نور را از طریق حفره‌ها و نورگیر بالا به صورتی سازماندهی شده به داخل هدایت می‌کند و فضای دلنشین آرامش بخشی در بدو ورود به ساختمان پدید می‌آورد.

ایجاد یکپارچگی در نمای شرقی و شمالی، زیبایی ساختار بتنی با حفره را دوچندان کرده است و در سمت جنوب به دلیل چشم انداز عالی، با در نظر گرفتن بازشوهای گسترده و تراسهای سبز جلوه‌ای خاص برای نمای جنوبی فراهم کرده. همچنین در معماری سنتی ایران بر درونگرایی و پنجره تاکید زیادی شده است که این ساختمان نمونه‌ای از معماری سنتی ایرانی در قالب یک معماری مدرن می باشد.

در معماری سنتی ایرانی، زمانی که حفظ حریم خصوصی و درونگرایی یکی از مهمترین ویژگی ها بود، پنجرها نقش اساسی در شکل گیری ظاهر و شناسایی ویژگی های معماری ساختمان های مسکونی دارد. با این حال، با پیشرفت زمان، کمبود انواع و ویژگی های پنجره ها دیگر وجود ندارد و موقعیت تاریخی خود را از دست داده اند. در این پروژه، معماران سعی کردند این نقش تاریخی را با تلاش برای جلوگیری از یکنواختی و خستگی در تکرار این دیافراگم احیا کنند.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.