ساختمان مسکونی جی شیر

ایده نو در طراحی ساختمان مسکونی جی شیر، حامد مرادی، اصفهان

ام: جی شیر
آدرس پروژه: جی شیر، اصفهان، ایران
شرکت مشاوره: دفتر معماری الشتر
معمار مسئول: حامد مرادی الشتر
تاریخ: ۱۳۹۱ – ۱۳۹۵
مساحت زمین: ۱۸۰ مترمربع

مساحت ساخته شده: ۴۹۰ مترمربع

نوع: مسکونی
مهندس عمران: علیرضا زمانی
اجرا: دفتر معماری الشتر، دفتر مدیریت پروژه و ساخت excellent
مدیر اجرایی:  حامد مرادی الشتر
تیم اجرایی:  امیر حمزه مرادی، امیر علی پورکیان

طراح سه بعدی: ملیحه امینی
گرافیست: نیلوفر ادهمیان، ملیحه امینی
عکاس:پرهام تقی اف، فرشید نصرآبادی
کارفرما: عبدالعلی مهدویان
متریال: آجر
جوایز: 
– رتبه سوم جایزه معماری آسیا ،‌ سال ۲۰۱۵
– تقدیر شده در جایزه معمار در بخش مسکونی آپارتمانی، ۱۳۹۵

پروژه در محله قدیمی از اصفهان به نام جی شیر قرار دارد که در مکتوبات مختلف از جی به عنوان نام قدیم شهر اصفهان آمده است. در روند طراحی معماری علاوه بر بدست آوردن خواسته های مطرح شده از جانب کارفرما که هدف اصلی پروژه به شمار می آمد ،یک هدف فرهنگی هم دنبال شد.که طبعا این دوهدف در تکامل یکدیگر پیش رفته و علاوه بر بدست آوردن خواسته های کارفرما به روشی مطلوب، عکس العملی اعتراضی به نقص های بسیار و زشتی ها وآشفتگی های بصری در معماری معاصر اصفهان داشت.

این پروژه نهایتا به یک پروژه اعتراضی تبدیل شده و بیانیه ای را،  نیز مطرح کرد. بر اساس یک  برنامه فیزیکی مشخص تصمیم گرفته شد فضاها به دو قسمت تقسیم شوند

۱- فضای اصلی و خصوصی برای هر واحد شامل: سالن ها، آشپزخانه، اتاق خواب ها و سرویس ها
۲- فضاهای مشاع شامل: نورگیر،دستگاه پله وپاگردها + تراس

مقیاس فضاهای ساختمان مسکونی جی شیر با توجه به متراژهای مورد نیازشان نسبت به هم مشخص و تصمیم گرفته شد، به‌اندازه مقیاس فضاهای مشاع و تراس‌ها به‌عنوان فضای تهی از کل حجم پروژه کاسته شود و این عملکردها (نورگیر،دستگاه پله و پاگردها + تراس) با قرار گرفتن در فضای شفاف و درنظر گرفتن تأمین نور برای فضاهای خصوصی واصلی در قسمت تهی قرار گیرند. با این اتفاق ، نور فضاها از سمت تهی تأمین می‌شد و نیاز به پنجره‌های بزرگ در نمای ساختمان مرتفع گشت.

کم کردن فضای تهی از حجم در ساختمان مسکونی جی شیر ،با به‌جا ماندن حجم فضای اصلی و یک دیواره به‌عنوان حریم  همسایگی و فصل مشترک با همسایه همراه بود . این دیواره مسئولیت کیفیت بخشیدن به تمام فضاهای داخل و حتی مشاعات را داشت «ویوی خودساخته» با توجه به درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و زاویه چرخش آفتاب برای دریافت نور در بازده زمانی بیشتر، ایجاد تهی در سمت غربی پروژه اتفاق افتاد.

در راستای پایبندی به ایده اولیه در ساختمان مسکونی جی شیر هر چه که اندازه‌های بازشوها در نمای جنوبی ما کمتر می‌شد طبیعتاً دید کمتری نسبت به منظر نامناسب شهری داشتیم. ازاین‌رو هر چه از اندازه بازشوها در سطح نما کم می‌شد به مقیاس دوچندان بر بازشوهای بدنه غربی و دید به نمای خودساخته ما اضافه گشت و تمامی فضاها از مناسب‌ترین نور و دید برخوردار می‌شدند. از طرفی دیگر، کوچک بودن اندازه بازشوها در نما به قوی‌تر شدن ایده حرکت اعتراضی در راستای اهداف فرهنگی پروژه کمک می‌کرد.

با ما همراه باشید.

                                                                       

          

             

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.