ساختمان اداری تجاری ولیعصر(با نما سنگ مرمر)

طراحی ساختمان اداری تجاری ولیعصر، استودیو ری را

نام پروژه: ساختمان اداری – تجاری ولیعصر

موقعیت: خیابان ولیعصر (عج)، تهران، ایران

معماران: عباس ریاحی فرد، فریناز رضوی نیکو

دفتر معماری: ری را استدیو

تیم طراحی: اشکان باقری اقدم، نوید نصراله زاده،شبیر موسوی، محمد معتمد نیا، علی نبی

مشاور سازه: هومن فرخی

مشاور فنی: محمد رضا زمردی، بهروز نوری

مشاور برق: عباس احمدی، امیر حسین آزمایش

پیمانکار: شرکت مشکل

مساحت پروژه: ۱۱۰۰ مترمربع

سال ساخت: ۲۰۰۹

عکاس: پرهام تقی اف

جوایز:رتبه نخست فستیوال جهانی معماری بارسلون، کسب جایزه معمار سال ۸۸ در بخش ساختمان های عمومی

این پروژه یک مجتمع اداری – تجاری در زمینی مستطیل شکل است که تقرببا ۱۵ متربرخیابان ولی عصر بین خیابان فاطمی و زرتشت قرار دارد، در این طول این خیابان تعداد زیادی فروشگاه، دفتر کار، رستوران و مجتمع فرهنگی قرار دارد. در همسایگی این پروژه ۶ مجتمع تجاری در شمال و یکی در جنوب قرار دارد.

ساختمان اداری – تجاری ولیعصر در دو طبقه طراحی شده است. پروژه با بهره گیری از کنتراستی از برش های طولی سنگ های سیاه و سفید مرمر، در طول ۱۵ متر از سمت غرب خود، به طراحی پوسته ی خارجی و طراحی جداره شهری در امتداد خیابان ولیعصر و تقاطع زرتشت پرداخته است.

اگر از مقوله ی زیباشناسی سنگ مرمر بگذریم، می توان گفت به دلیل انعکاس بسیار خوب نور توسط سنگ مرمر، شاهد کاهش مصرف انرژی در فضای داخلی ساختمان خواهیم بود و این امر در معماری کشورهای پر آفتاب که سیستم های تهویه روی نمای آنها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند بسیار مهم و شاخص باشد. همچنین می توان به بازشدگی های کوچک در روی نمای ساختمان اشاره داشت که در فصل های گرم، مقدار ورود گرمای بیرون به فضای داخلی را کاهش داده و در فصل زمستان نیز بصورت متقابل عمل نموده یعنی از خروج گرمای داخل به بیرون جلوگیری می نماید.
قوانین و محدودیت های اعمال شده توسط شهرداری برای ساختمان سازی در این منطقه از تهران، به معمار، اجازه ساخت یک ساختمان اداری – تجاری را تنها در در دو طبقه می داد که بر اساس این قوانین و طبق تقاضای کارفرما، در طبقه ی همکف ساختمان یک بخش تجاری و در طبقه ی اول، دو دفتر اداری جدا از هم در طبقه اول قرار گرفت. همچنین، فضای پارکینگ کافی نیز در طبقه زیرهمکف در نظر گرفته شد تا قوانین شهرداری در مورد پارکینگ رعایت گردد.

توجه به نمای شهر و آوردن حرکت و پویایی در نمای ساختمان با توجه به سایر نمای ساختمان ها کار مناسبی بود، بعلاوه  توجه به پیوستگی نمای شهری، خرد کردن نما با استفاده از مصالحی مناسب و متفاوت فکری بود که به ذهن معماران برجسته این پروژه رسید. آنها فقط با برش دادن، گشودگی ها و نمای داخلی و خارجی را بوجود آوردند.

هئیت داوران،پروژه خیابان ولیعصر را به این شکل توصیف کردند: طرح یک بنای کوچک و پروژه ای با خلوص بصری زیاد می باشد، که در یک تعامل مناسب با بافت شهری پیرامون خود شکل گرفته است و توانسته است نمودی شگفت آور و هوشمندانه را از سنگ مرمر به عنوان مصالح اصلی، درنمای خارجی و داخلی خود به نمایش بگذارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.