ایده خلاقانه در طراحی ویلای شماره سی
ویلای شماره سی
نام: ویلای شماره سی/
آدرس: استان البرز، جاده قریم کرج قزوین، شهرک حمیدیه /
شرکت مشاور: مهندسین مشاور پادیر/
معمار: سعید میر محمد صادقی، لادن زارعی/
تیم طراحی: بنفشه زارعی/
تاریخ: ۱۳۹۲ – ۱۳۹۶/
مساحت زمین: ۲۸۰۰ مترمربع/
مساحت ساخته شده: ۱۶۰ مترمربع/
نوع: مسکونی/
مهندس سازه: عباس ذوالقدر و نسیم میثاقی/
تاسیسات مکانیکی: عارف صمدی و همکاران/
تاسیسات الکتریکی: علی چهاردولی/
مشاور و مجری فضای سبز: ابراهیم مهاجر، سارا حسین خانی/
تاسیسات برودتی و حرارتی: دامون سرویس/
پیمانکار: سعید میر محمد صادقی، عباس ذوالقدر /
مدیراجرا: عباس ذوالقدر/
تیم اجرایی: امیر حسین صدیقی، بابک نوفرستی، فرهنگ محمدی، سعید کمریش، محمدرضا محمود کلایه، شادمان محمدی
کنترل پروژه: نسیم میثاقی
امور مالی و اداری پروژه: مهسا بابایی
فیلم: دایره
ترسیم و تصویرسازی کامپیوتری: نسترن روحی پور
عکاس: علی دقیق/
جوایز:
– رتبه اول مشترک دهمین دوره جایزه معماری داخلی ایران، در بخش ساختمان های طراحی و اجرا شده، برگزار کننده فصلنامه معماری و ساختمان، ۱۳۹۶
– رتبه دوم مشترک جایزه معمار دربخش مسکونی تک واحدی، برگزار کننده مجله معمار، ۱۳۹۶
در فاصله نه چندان دور از تهران، ویلای شماره ی سی، برای دور هم جمع شدن های خانواده دور از هیا هوی شهر، به شکلی طراحی شده است که با توجه به قوانین ساخت و ساز منظقه ای که ویلا در آن قرار گرفته است و همچنین در نظر گرفتن هزینه پروژه ، مساحت سطح اشغال ویلا از هشتاد متر مربع بیشتر نباشد.ایده اصلی طرح به یکی از ریشه ای ترین کارکردهای معماری اشاره و تاکید دارد: ” ایجاد سر پناه”.
باتوجه به ضوابط و قوانین ساخت و ساز در این منطقه ، متراژ ساخت برای زمین مورد نظر حداکثر تا ۱۰۰ متر مربع سطح اشغال ،مجاز اعلام شد و نهایتا طراحی ویلا نیز بر اساس همین محدودیت انجام گرفت
به عنوان یک عامل اصلی در ایجاد سرپناه، سقف ساختمان، کارکرد چند گانه ای پیدا کرده است و به عنوان پوسته اصلی ساختمان استفاده شده است که در حالی که سر پناهی برای بخش شیشه ای ساختمان ایجاد می کند، جایی که به جنوب رو کرده است، کارکرد سایبان دارد و در شمال، فرم شیبداری به خود گرفته است تا آ ب باران را به سمت باغچه ها و فضا ی سبز مجاور ساختمان هدایت کند. همچنین پوسته دو لایه ی نما که در سمت جنوب قرار گرفته است، امکان تهویه طبیعی در لایه های نما را فراهم می کند. پوسته شیشه ای ساختمان از پانل های شیشه ای پشت رنگ شده تشکیل شده اند، که نمای ساختمان را به آینه ای تبدیل می کند که فضای سبز و درختان مجاور را منعکس می کند.از چوب و نیز از شیشه هایی که یا فضای سبز را قاب کرده اند و یا آن را به شکل آینه گونی منعکس کرده اند، هم در داخل و هم در خارج ویلا به طور پیوسته ای استفاده شده است که مرز بین فضا های داخلی و خارجی را از بین برده و فضای معماری خلق شده را به فراتر از محدوده ی هشتاد متری طبقه همکف ویلا گسترش داده است.
در سازه بنا ، از سازه اسکلت فلزی استفاده شده است . از آنجا که این فرصت را ایجاد کند تا عضوهای سازه ای سقف مقاطعی با سایز محدودتر داشته باشد تا بتوان ضخامت سازه پوسته سقف را هماهنگ با معماری ، طراحی و تنظیم کرد.
با توجه به محدودیتهای متراژ بنا ،در طراحی داخلی پروژه ، سعی بر این بوده است که محوطه پیرامون پروژه ، جزئی از فضای طبقه اصلی(همکف) باشد. سکوی چوبی پیرامون ویلا و استخر به داخل فضا امتداد پیدا میکند، سطوح کف فضاهای داخلی را شکل می دهد و ارتباط پیوسته ای بین درون و بیرون بنا ایجاد میکند که کارکرد و کاربری آن ، وسیع تر از متراژ واقعی بنا می باشد.
پلان، دیاگرام، سکشن و …