ایده خلاقانه در طراحی ساختمان کانون وکلای قزوین(کانسپت)

طراحی کانون وکلای قزوین

مشخصات عمومی بنا موجود

معمار: محسن تاج الدین

کاربری: اداری

موقعیت: ایران، قزوین

تاریخ: ۱۳۹۲
وضعیت: طرح پیشنهادی مسابقه
تیم طراحی: علیرضا اسفندیاری، علی قراخانی، محسن تاج‌الدین، زهرا آقامحمدی
همکاران طراحی: نسیم صحت، احسان کریمی، مرجان میرخشتی، شیما شرافتی

تعریف کلی از بنا موجود

ایده اصلی برای طراحی کانون وکلای قزوین، با طرح یک سوال ساده شروع شد: چگونه می‌توانیم پروژه‌ای طراحی کنیم که ضمن هماهنگی با محیط اطرافش، در بافت شهری به خوبی ادغام شود و بتواند به عنوان بنایی شاخص برای شهر قزوین عمل کند. از این‌رو، طرح پیشنهادی ما به گونه‌ای است که علاوه بر دارا بودن فرمی به‌روز، با نمایی برآمده از نیازهای عملکردی پروژه، دارای هماهنگی با ساختارهای معماری ایرانی نیز است. با توجه به برنامه فیزیکی فشرده و عملکردی، ساختمان باید علاوه بر تامین نیازهای عمومی یک ساختمان اداری، قابلیت پاسخگویی و تبدیل پروژه به یک کانون صنفی معتبر را نیز دارا باشد.

مهم‌ترین چالش در طراحی پروژه، استفاده حداکثری از نور خورشید بوده است. رویکرد طراحی ما برای جوابگویی و حل این مشکل، توجه ویژه به سطوح تاریک و کمتر نورگیر بوده و سعی شده با ایجاد برش‌هایی در حجم و ایجاد نورگیرهای متناسب، عمق نورگیری افزایش یابد و به کمترین فضای تاریک دست یابیم. با استفاده از این رویکرد، سطح نورگیری با عمق مفید، به دو برابر سطوح در معرض نور مستقیم افزایش پیدا کرده است. با توجه به عمق زیاد ساختمان، سعی شده با ایجاد نورگیر مناسب در نما، نور خورشید را به عمق ساختمان برده تا تمامی فضاها از نور طبیعی بهره‌مند شوند. این فضاهای نورگیر ضمن تامین نور مناسب برای پروژه، سبب ایجاد فضاهای نیمه‌خصوصی برای پروژه می‌شوند که بر جذابیت فضایی پروژه می‌افزاید.

با توجه به فرم زمین و بهره‌گیری پروژه از نورهای نامناسب غرب و شرق، آجرهای نما ۴۵ درجه چرخیده است. این موضوع ضمن جلوگیری از ورود نور مستقیم آفتاب، سبب ایجاد چشم‌انداز وسیع‌تری برای فضاهای داخلی می‌شود که این رویکرد تداعی‌کننده طرح‌های مشبک سنتی ایرانی است که با توجه به حرکت خورشید در طول روز در محور افق، با حفظ سادگی، به ایجاد فضایی بدیع می‌پردازد.
توجه به سادگی و سهولت قابلیت اجرایی با توجه به مصالح و تکنولوژی بومی نیز از مهم‌ترین رویکردهای طراحی بوده است. در طراحی نمای پروژه از آجر ماسه آهکی استفاده شده است که ضمن دارا بودن زیبایی و مقاومت فشاری بالا، عایق صوتی و حرارتی بوده و نیز از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است.

با ما همراه باشید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
نظرات